Zijn Formule 1-carrière is pas drie races oud, maar Lewis Hamilton heeft nu al historie geschreven. De McLaren-coureur heeft na zijn eerste drie races drie keer op het podium gestaan, dat was nog nooit iemand gelukt.Hamilton kwam slechts twee seconden na winnaar Felipe Massa over de finishstreep in Bahrein en verwees zijn teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso naar het tweede plan. Uiteraard was hij blij met zijn nieuwe succes, maar zelf hoopt hij stiekem volgende maand in Spanje in het midden te mogen staan tijdens de podiumceremonie.

,,Leuk”, was Hamiltons droge reactie toen hij van deze statistiek op de hoogte werd gesteld. ,,Ik ben er best blij mee. Dit weekend werd duidelijk dat we het gat met Ferrari hebben verkleind en in mijn derde race word ik opnieuw tweede. Op veel meer had ik niet kunnen hopen.”

,,Ik hoef nu nog maar één tree op de ladder te klimmen om het hoogst haalbare voor elkaar te boksen. Als het even kan hoop ik mijn droom in Barcelona te verwezenlijken.”

Het lukte de Brit niet om net als in Maleisië de Ferrari's te verrassen bij de start. Veel scheelde het niet, maar hij dook dit keer achter Massa de eerste bocht in. In de eerste stint liet hij de Ferrari-coureur flink zweten door af en toe de druk er vol op te zetten met een serie snelste ronden.

In de tweede stint viel Hamilton wat terug. ,,Ik had mijn tweede set banden al wat ingereden, maar daar reageerde de auto niet echt lekker op. De balans werd minder en ik kreeg last van onderstuur. Daardoor moest ik iets eerder remmen en ging ik in de bochten wat langzamer, waardoor Felipe tijd kon winnen.”

Dat hij zijn tempo hervond op de harde band was een schrale troost, Massa's zege kwam niet meer in gevaar.

KVN