Lewis Hamiltons spin aan het eind van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk was toch geen rijdersfout, zo vertelt de coureur die ondanks de spin toch beslag legde op de poleposition.

De spin net na het ingaan van zijn laatste vliegende rondje had dus sowieso geen gevolgen, aangezien ook Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg in zijn ultieme vliegende ronde in de fout ging en van de baan schoof, maar Hamilton is toch opgelucht dat het niet zijn schuld was.

Ik dacht eerst dat ik te hard had geremd, maar ik heb inmiddels met de engineers naar de data gekeken en blijkbaar was dat toch niet het geval”, meldt de Engelsman in gesprek met Sky Sports F1. “Ik remde namelijk op dezelfde plek en manier als tijdens mijn vorige run.”

“We proberen nu dan ook te achterhalen wat er nou eigenlijk fout is gegaan. Het zag er vreemd uit, maar ik weet zeker dat de jongens er achter komen”, zegt Hamilton, die vorig jaar ook al spinde tijdens de kwalificatie in Oostenrijk, al gebeurde dat toen op een ander punt en volgens Hamilton ook op een andere manier: “Toen ging ik gelijk in de rondte op het moment dat ik op de rem trapte, nu remde de auto wel eerst wat af.”

“Misschien dat het terugschakelen er dit keer dus ook iets mee te maken had”, oppert de kampioenschapsleider, die hoe dan ook opgelucht is, zo vertelt hij: “Ik was eerst namelijk heel boos op mezelf, dus het is toch wel fijn dat het niet aan mij lag.”