Aan het eind van beide trainingssessies staat er weer gewoon een Mercedes bovenaan. Ferrari lijkt echter minder ver weg dan in Australië, al verwacht Lewis Hamilton nog wel een stuk harder te kunnen.

De regerend wereldkampioen kwam in de openingssessie van het weekend niet aan het rijden van een tijd toe. Een motorprobleem was daar debet aan. Geen ideaal begin van het weekend dus voor Hamilton.

In de loop van de middag voegt Hamilton zich dankzij de inspanningen van zijn team toch weer bij de anderen. “Ik ben de jongens een woordje van dank verschuldigd. Ze hebben super werk geleverd om mij weer de baan op te sturen.”

“We hebben door de problemen echter geen tijd gehad om iets aan de afstelling te veranderen, dus in feite reed ik rond met de afstelling zoals we die vanuit Melbourne hebben meegenomen. Daar moeten we als het goed is dus nog heel veel winst kunnen pakken”, aldus Hamilton die ook nog zijn bewondering uitspreekt voor Ferrari: “Ze ogen heel sterk.”

Nico Rosberg
Nico Rosberg klokte in de eerste vrije training de snelste tijd, maar moest enkele uren later toezien hoe hij door twee man voorbij werd gereden. Niet alleen Hamilton was sneller, ook Kimi Räikkönen prikte zijn Ferrari in de tijdenlijst voorbij de Mercedes.

De Duitser spreekt ondanks zijn snelste ochtendtijd dan ook van een ‘moeizame dag’: “In de middag kwam ik op de medium compound niet echt lekker uit de verf. Waarom weet ik vooralsnog niet, dat zijn we uit aan het zoeken.”

“De hoge temperaturen vormen een uitdaging voor zowel de coureurs als ook voor ons materiaal. Daar komt nog een bij dat Ferrari opnieuw sterk lijkt, dus het wordt hoe dan ook een interessant weekend.”