Met Lewis Hamilton op pole en Nico Rosberg kort erachter op P2 maakte Mercedes ‘gewoon’ weer de dienst uit in de kwalificatie, al zaten de twee niet bepaald met lachende gezichten in de persconferentie.

Voor de als tweede geklasseerde Rosberg is de reden duidelijk: hij kwam slechts 42 duizendsten te kort om Hamilton de poleposition te ontzeggen en liep zo de kans mis zijn teamgenoot en titelrivaal voor de eerste keer dit jaar een mentale tik uit te delen.

“Ik ben gefrustreerd, ja”, erkent een serieus kijkende Rosberg kortaf tijdens de FIA-persconferentie na de kwalificatie. “Ik had hier heel graag de pole gepakt, en het zat er ook zeker in. Om er net naast te grijpen – want 42 duizendsten is natuurlijk helemaal niks – is dan ook gewoon frustrerend.”

Hamilton
Hamilton kijkt niet zo moeilijk als Rosberg, maar ook bij de Brit springt de vreugde er niet bepaald af. Misschien omdat een poleposition inmiddels als business as usual voelt, aangezien het alweer zijn derde van het jaar is, maar misschien toch ook wel omdat hij weet dat hij nog niet van Rosberg en het rivaliserende Ferrari af is, dat Sebastian Vettel op P3 heeft staan en het vooral in de lange runs goed lijkt te doen.

“China is me vandaag gunstig gezind geweest, zoals wel vaker”, kan er nog wel vanaf bij Hamilton, alvorens hij de gebruikelijke plichtplegingen richting zijn team bezigt: “Ze hebben geweldig werk gedaan met de auto. De W06 voelt hier goed aan. Een stuk beter dan tijdens het gehele vorige raceweekend in Maleisië.”

“We hebben dit keer tijdens de trainingen ook ons hele programma kunnen afwerken, wat mooi is, terwijl er een aantal upgrades zijn doorgevoerd die goed werken. Ik ben de jongens daar dankbaar voor. We hebben ons denk ik goed herpakt, nadat Maleisië niet ons beste weekend was”, stelt Hamilton, die zich echter dus nog niet rijk rekent: “Want Nico is hier duidelijk erg snel en de Ferrari’s zijn dat ook. De strijd is dus zeker nog niet gestreden.”