Het was een opmerkelijk beeld: beide Mercedessen die tegelijkertijd naast de baan terecht kwamen in een poging elkaar het leven zuur te maken. Grootste verliezer van het tweetal is echter Nico Rosberg, aangezien Hamilton de pole al te pakken had.

Met de beide schuivers kwam er voor beide rijders een eind aan wat poleman Lewis Hamilton typeert als een ‘listige kwalificatie’. Desondanks weet Hamilton de pole position naar zich toe te trekken. “Ik ben blij dat ik tijdens mijn eerste run in Q3 al die pole position-tijd wist te rijden. In een poging die tijd te verbeteren blokkeerde ik de achterkant.”

Op de vraag of hij op dat specifieke moment dacht de pole position te verliezen, geeft hij te kennen dat daar niet zijn eerste gedachten naar uitgingen: “Mijn eerste zorg was de auto. Ik kwam achterstevoren te staan met de auto nog in de zevende versnelling en dat is niet wenselijk. Dus ik wilde er eerst zeker van zijn dat mijn auto zonder grote issues verder kon, en daarna heb ik wel even gedacht dat voor mij de eerste plaats er niet meer in zat.”

Ondanks zijn goede uitgangspositie is Hamilton er nog niet gerust op dat Mercedes morgen wel even met de overwinning naar huis gaat: “Ferrari heeft dit weekend al laten zien snel te zijn in racetrim en hetzelfde geldt voor Williams. Bandenslijtage zal hier bovendien niet zo’n hele grote rol gaan spelen, dus op de baan telt morgen elke seconde.”

Rosberg
Net als Lewis Hamilton wist ook Nico Rosberg zijn bolide in de slotfase niet op de baan te houden. Hij geeft daarvoor dezelfde verklaring als zijn teamgenoot: “Ik kwam kortstondig op het kunstgras terecht en dat zal ongetwijfeld nog wat nat zijn geweest, waardoor ik er een bocht later vanaf schoot. Misschien dat ik net iets teveel wilde.”

Het foutje is extra kostbaar omdat Rosberg op dat moment bezig was aan een verbetering van zijn eigen snelste ronde. “Ik wist dat ik exact twee tienden achter lag op Lewis en ik was tijdens die bewuste ronde ook exact twee tienden sneller dan daarvoor. Ik moest dus iets forceren in de laatste sector en dat heb ik misschien wat overdreven.”