Lewis Hamilton trakteerde het thuispubliek in Engeland op zijn vijfde overwinning van het seizoen. De kampioenschapsleider kwam naar eigen zeggen op exact het goede moment binnen voor intermediates, waarna niemand hem meer kon bedreigen.

Lewis Hamilton kreeg de overwinning bepaald niet in de schoot geworpen. Bij de start verloor hij door een gebrek aan grip de leiding en na de herstart moest hij ook nog Valtteri Bottas voor zich dulden. Dat was echter door zijn eigen toedoen, erkent Hamilton: “Ik wilde Massa heel graag voorbij, maar ik kreeg de auto niet op tijd voldoende afgeremd voor bocht vijftien. Ik viel terug naar de derde plaats, waarna ik de Williams-coureurs niet meer voorbij kwam.”

Hamilton kwam echter als eerste van het leidende viertal naar binnen, hetgeen hem vanwege het nieuwere rubber even later de leiding opleverde. De overwinning leek toen al een gegeven, enkel de regen zou nog roet in het eten hebben kunnen gooien. Toen de tweede bui zich aandiende, was het opnieuw Hamilton die als eerste van de leiders de gang naar zijn pitcrew maakte.

“Ik zag dat de regen er in alle hevigheid aankwam”, blikt Hamilton terug op het in zijn ogen beslissende moment van de race. “Ik riep over de radio dat ik binnen moest komen, en bij het uitrijden van de pits kon ik alleen maar hopen dat het daadwerkelijk regende. Het was geen meesterzet en evenmin geluk, het was gewoon een kwestie van de situatie goed inschatten, al geloof ik niet dat ik ooit eerder zo’n goede strategische bandenkeuze heb gemaakt.”

“Dit was één van de moeilijkste races die ik in lange tijd heb gereden”, vervolgt Hamilton. “Mijn moeizame start maakte het vervolg van de race des te interessanter. Al met al was het echter een fantastische race. Ik wilde geen onnodige risico’s nemen en daarmee het publiek teleurstellen. Het publiek heeft me vandaag heel goed gesteund, ze hebben echt mijn weekend gemaakt. Ik ben ze daar erg dankbaar voor.”

Rosberg
Nico Rosberg zal kortstondig in zijn vuistje hebben gelachen toen hij Lewis Hamilton zo vroeg zijn tweede pitstop zag maken: “Ik was ervan overtuigd dat hij te vroeg naar binnen ging, dus ik viod het wel heel mooi dat hij dat deed. Uiteindelijk bleek dat de juiste keuze, want juist die ronde begon het harder te regenen. Ik moest echter iets anders proberen dan Lewis, anders was ik sowieso achter hem blijven plakken.”

Nico Rosberg moest zich een weg langs de beide Williamsen banen om uiteindelijk op die tweede plaats achter Hamilton terecht te komen. Dat was na een moeizame start geen eenvoudige opgave voor de Duitser: “Ze reden voor me ik ik kon gewoon niet dichtbij komen. Ik werd volledig geblokkeerd. Ik was daarom blij dat de regen kwam, want het stelde me in staat ze alsnog te passeren en in eerste instantie het gat naar Lewis enigszins te dichten.”