Lewis Hamilton is enigszins verbaasd met hoe dicht hij in de kwalificatie achter Sebastian Vettel zat. Hoewel hij een tiende te kort kwam op de polesitter, is de McLaren-coureur erg tevreden.

“Ik ben heel, heel blij met mijn rondje”, vertelt Hamilton. “Ik zag in Q2 namelijk dat de Red Bull-jongens echt veel sneller waren en een gat van zo’n acht á negen tienden hadden. Ik had geen idee waar ik dat vandaan had moeten halen, maar ik ben gelukkig met de marge waar tot ik het verschil uiteindelijk heb weten terug te brengen.”

Uitleggen hoe het hem dan toch lukte tijd terug te pakken, doet Hamilton als volgt: “Ik ging in Q3 helemaal voluit en zat overal vol op de limiet. Ik deed bovendien twee vliegende ronden, waarbij de laatste verrassend genoeg de snelste was, ondanks dat ik de tiende die ik bij het ingaan van de laatste bocht wist te winnen, bij het uitgaan weer verloor”, luidt zijn relaas.

Hoe dan ook, Hamilton is ‘zeer, zeer tevreden’ met waar hij staat, zo vertelt hij. “Over de eerste bocht maak ik me bovendien geen zorgen”, benadrukt hij verder. “De bocht is namelijk breed genoeg om uit de problemen te blijven, maar ik maak me wel zorgen om het feit dat ik aan de vieze kant van de grid sta, want het is daar erg glibberig.”