De verwachting dat McLaren de eerste startrij zou pakken in Monaco werd in de kwalificatie door Ferrari teniet gedaan. En dat had Lewis Hamilton toch niet verwacht. De Brit moet genoegen nemen met de derde startplaats.Hamilton had voorafgaande aan het weekend zijn doel om te winnen in Monaco vol vertrouwen uitgesproken. Daar zat ook de verwachting bij dat McLaren de eerste startrij zou pakken bij de kwalificatie.

Maar McLaren moest zijn meerdere erkennen in Ferrari. ,,We dachten dat we sneller zouden zijn, maar we waren ook verrast door Ferrari's snelheid", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie.

Volgens Hamilton verliep zijn sessie vlekkeloos. ,,Ik ben tevreden met het verloop van mijn sessie. Mijn ronde was goed, ik had geen last van verkeer en ook de auto voelde goed aan. Ik had het gevoel dat ik twee solide ronden had afgelegd."

McLaren leek wat snelheid te verliezen in de tweede sector. Hamilton beaamt dat. ,,We verloren het bij het opgaan van het rechte stuk en in de tunnel. In de laatste sector kun je in de bochten niet zo laat remmen. Maar we zullen heel hard pushen in de race en we zullen competitief zijn", aldus Hamilton.

LP