Lewis Hamilton heeft verteld dat hij er in de strijd om de titel met zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg niet op hoopt of rekent dat Rosberg nog punten gaat verliezen door uitvalbeurten.

Na zeven races staat Rosberg bovenaan in het kampioenschap, met 140 punten. Hamilton volgt – ondanks dat hij vier races heeft gewonnen tegenover de twee van Rosberg – op 22 punten achterstand, wat verklaard kan worden doordat Rosberg ook vijf tweede plaatsen heeft behaald, terwijl Hamilton naast zijn vier zeges slecht één keer als tweede is gefinisht en verder twee keer is uitgevallen.

Hoewel het statistisch gezien zeer waarschijnlijk is dat ook Rosberg nog wat pech op zijn pad zal vinden en uit zal vallen, is dat echter niet waar Hamilton op vertrouwt en hoopt om zijn achterstand op de Duitser goed te maken: “Ik wil Nico natuurlijk inhalen, maar ik wil ook dat we telkens met beide auto’s aan de finish komen”, vertelt de Engelsman aan Autosport.

“Hopelijk blijven technische problemen vanaf nu bij ons allebei achterwege”, vervolgt Hamilton, die zelf uitviel met een motorprobleem tijdens de seizoensopener in Australië en die afgelopen weekend in Canada moest opgeven met een remprobleem, nadat hijzelf en Rosberg eerder al met een defect aan de elektrische aandrijving te maken kregen en geen vol vermogen meer hadden.

Hamilton ziet in dat het moeilijker wordt Rosberg bij te halen als deze ook gewoon telkens de finish haalt, maar is vastbesloten zijn teamgenoot – ook al duurt het op die manier wat langer – dan maar in flink wat races op het circuit te verslaan: “Ik denk dat ik weer een reeks van vier overwinningen nodig heb om mijn achterstand goed te maken, maar ik ga er alles aan doen die zeges te pakken.”

“Er komen een aantal circuits aan waar we in theorie sterk op zijn, waarbij ik er uiteraard vooral op gebrand ben mijn thuisrace op Silverstone te winnen”, verklaart de coureur die zegt niet al te erg te zitten met zijn uitvalbeurt van afgelopen weekend: “Want er valt mij niets aan te rekenen en uitvallen in Canada was vreemd genoeg minder frustrerend dan tweede worden in Monaco.”

“In Canada deed ik alles goed en reed ik zelfs aan de leiding toen de auto stuk ging. Behalve dat ik daarvan baalde en het niet kon geloven toen mijn remmen de geest gaven, was het niet iets dat een emotionele impact op me had. Natuurlijk helpt het niet dat ik nu al twee keer ben uitgevallen, maar ik heb Nico al eerder bijgehaald en het seizoen is nog lang, dus ik kan het nog een keer doen.”