McLaren-debutant Lewis Hamilton denkt dat het kampioenschap dit jaar alleen tussen Ferrari en McLaren zal gaan. Renault, het team dat de afgelopen twee jaar kampioen werd, benoemt hij niet tot de favorieten.Zowel Ferrari als McLaren heeft een sterke indruk gemaakt tijdens de wintertest, hoewel het Italiaanse team wel de sterkere van de twee lijkt. Toch heeft Hamilton volledig vertrouwen in zijn werkgever. ,,Ik geloof niet dat Ferrari sterker is dan wij."

,,De ene test zijn wij het snelst, dan weer zij. Maar dat komt denk ik omdat zij een ander programma hebben dan wij. We weten niet met hoeveel benzine zij rijden, niemand van de buitenwereld weet met hoeveel benzine wij rijden, dus is het heel moeilijk om conclusies te trekken. Toch denk ik dat Ferrari en McLaren de twee belangrijkste titelkandidaten zijn", aldus Hamilton.

De McLaren-coureur is overtuigd van het potentieel van de nieuwe McLaren. ,,Ik weet zeker dat deze auto beter is dan die van vorig jaar. Voor de motor geldt hetzelfde. We hebben een sterk pakket. Natuurlijk zullen we moeten afwachten wat er in de eerste race gebeurt, want ik denk dat niemand tot nu toe het achterste van de tong laat zien.”

De jonge Engelsman maakt in Australië zijn racedebuut en kan niet wachten tot het zover is. ,,Het duurt me veel te lang. We testen al zes weken, waarvan ik er elke week drie dagen in actie kom. En testen is leuk, maar ik wil racen. Ik kan niet wachten om naar Australië te gaan. Ik ben daar nog nooit geweest en het is bijzonder om juist daar voor het eerst op de grid te staan.”