Wereldkampioen Lewis Hamilton prijst zich niet alleen gelukkig met de vele testronden die zijn team Mercedes al heeft weten af te leggen, maar ook met hoe de auto daarbij aanvoelt.

Hoewel Mercedes geen van de eerste twee testdagen als snelste heeft afgesloten, heeft het wel veel meer ronden afgelegd dan welk ander team dan ook. Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg gingen het circuit van Jerez in totaal 248 keer rond. Het tweede team qua ‘kilometerstand’ is Sauber, dat het met 161 rondjes moet doen.

Hoewel Hamilton op maandag wel last had van een waterlek en daardoor wat eerder klaar was dan gepland, heeft hij een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste test met de W06, en dan vooral vanwege het gevoel dat de W06 hem geeft: “De auto voelt namelijk hetzelfde aan als vorig jaar”, vertelt hij.

“De W06 heeft duidelijk iets meer downforce, maar rijdt verder precies hetzelfde. Daarnaast kan ik gewoon mijn stoeltje van vorig jaar gebruiken, is het stuur onveranderd en zit alles in de cockpit ook nog steeds op dezelfde plek”, meldt Hamilton, voor wie dat duidelijk positief is, aangezien hij met de W05 uit 2014 elf races wist te winnen op zijn weg naar zijn tweede titel.

Hamilton prijst zich verder zoals gezegd gelukkig met de vele kilometers die Mercedes heeft kunnen afleggen. “Dat is zeer positief. We leggen zo een hele goede basis”, weet de Brit, wiens teamgenoot Nico Rosberg – hij kwam op zondag in actie – ook al zeer positief was over de W06: “Deze auto geeft me een goed gevoel. Het is natuurlijk nog niet perfect, maar hij is betrouwbaar en de balans is prima. Hier kunnen we wel wat mee.”