Mercedes bezette in de eerste training ‘gewoon’ de eerste en tweede plek, maar in VT2 waren Lewis Hamilton en Nico Rosberg vierde en zevende. “We moeten tijd zien te vinden”, stelt Hamilton dan ook.

In VT1 was het overigens Rosberg die de snelste tijd liet noteren, waardoor Hamilton het dus met P2 en P4 moest doen op de vrijdag in Singapore. De trainingen verliepen echter goed, meldt Hamilton: “We hebben gewoon ons programma afgewerkt en hadden geen problemen met de auto.”

“De auto voelde ook goed aan, maar de rest zit hier gewoon dichter bij ons in de buurt, als ze al niet sneller zijn”, stelt Hamilton, die echter aangeeft dat Mercedes er alles aan zal doen om ’tijd te vinden’. Idealiter lukt dat morgen in VT3 al gelijk, want Hamilton weet dat ‘de kwalificatie hier enorm belangrijk is’. “Want inhalen is hier erg lastig.”

Teamgenoot Nico Rosberg laat op zijn beurt weten dat hij gelukkig was met hoe de auto het in VT1 deed, maar daarna ‘de verkeerde kant’ op ging met de set-up. “Dat was echter niet per se een slecht, want ik weet nu wel hoe ik het morgen anders moet doen”, bekijkt hij het van de positieve kant.