Lewis Hamilton denkt dat McLaren de grootste kans maakt om de Grand Prix van België te winnen. Volgens de Brit heeft het team uit Woking op het moment het beste pakket, en dat zal volgens hem de rest van het seizoen ook het geval zijn.Een opmerkelijke uitspraak, gezien het feit dat Felipe Massa de afgelopen wedstrijd, in Valencia, domineerde. Hamilton vergat daarom ook vandaag tijdens de persconferentie in Spa-Francorchamps zijn uitspraken te beargumenteren. Het bleef bij voorspellingen en verwachtingen.

,,Ferrari zal hier, net als vorig jaar, sterk voor de dag kom”, stak Hamilton van wal. ,,Wij hebben een stap voorwaarts gemaakt met onze wagen en we zullen in staat zijn de strijd met hun aan te gaan. Vorig jaar konden we dat niet. Ferrari zal daarentegen in Monza weer een stuk sneller zijn dan vorig jaar. Toch denk ik dat wij de betere zijn.”

,,In Singapore zal Ferrari misschien sneller zijn, omdat ze in Valencia ook goed waren. Het is afwachten geblazen. Wij waren vorig jaar heel goed bezig in Fuji en Sjanghai. Ik heb oprecht het gevoel dat we voor de resterende races het beste pakket hebben. Ferrari zal de strijd met ons aangaan, maar ik heb de verwachting dat wij de bovenliggende partij zijn.”

Ondanks alle verwachtingen weigerde Hamilton Kimi Raikkonen, die dertien punten achter loopt op de Brit in het kampioenschap, uit te vlakken voor de strijd om de titel. ,,Er zijn nog zes races te gaan, en nog altijd zijn er veel punten te verdelen”, aldus de McLaren-coureur. ,,Het is daarom nog niet over en sluiten voor Kimi.”

De vice-kampioen wil, ondanks zijn uitspraken, niet zeggen dat de strijd al is gestreden. ,,Ik weiger te zeggen dat ik op een comfortabele plaats zit. Dat moet je nooit zeggen, want dan is het einde verhaal. Ik ben nog altijd in de aanval en ik focus mij op het eindresultaat, niet op het winnen van deze race. Ik concentreer me op het hebben van het meeste aantal punten aan het einde van het seizoen.”

,,Ik hoop dat de Ferrari-coureurs de strijd met elkaar aangaan en punten van elkaar afsnoepen. Dat zou fantastisch zijn. Ik hoop dat Heikki en ik veel punten binnenhalen, want dat zou fantastisch voor ons team wezen.”

,,Niet alleen hoop ik dat we in het rijderskampioenschap het gevecht met Ferrari kunnen aangaan, maar ook in de constructeurstitel. We hebben het pakket in huis om dat voor elkaar te boxen”, besluit Hamilton.

BvdB