Op het podium noemde hij zijn derde plek ‘schadebeperking’, maar psychologisch was het volgens Lewis Hamilton geweldig dat hij zich na zijn start vanuit de pits naar voren kon knokken en zelfs nog voor teamgenoot Nico Rosberg eindigde.

Gevraagd door Crash.net of hij denkt dat feit dat hij in Hongarije vóór Rosberg eindigde – ondanks dat hijzelf vanuit de pits moest beginnen – in psychologisch opzicht belangrijk is, geeft Hamilton te verstaan dat hij inderdaad denkt dat dat zo is.

“Dat ik ons onderlinge gevecht toch nog heb gewonnen, is enorm hoopgevend”, erkent de Brit, die zelfs stelt dat het in psychologisch opzicht ‘geweldig’ voor hem was dat hij door zijn sterke inhaalrace voor zijn van pole vertrokken teamgenoot Rosberg terecht kwam.

Hamilton benadrukt verder dat hij, terwijl Rosberg na de race erkende teleurgesteld te zijn, een heel goed gevoel heeft overgehouden aan zijn wedstrijd. “Samen met het team heb ik me in Hongarije toch van de laatste plek naar een podiumpositie weten op te werken en dat voelde geweldig. We moesten veel meer pushen dan wanneer je vanaf pole of uit de top vijf begint, dus het voelt misschien zelfs wel beter – en geeft meer voldoening – dan bijvoorbeeld winnen vanaf pole”, vertelt de coureur die op het podium aanvankelijk nog stond te sippen.

Sprekend over zijn kampioenschapskansen verkondigt Hamilton dat hij zich eigenlijk alleen maar zorgen maakt om de betrouwbaarheid van zijn Mercedes W05. “Ik heb dit jaar al aardig wat technische pech gehad en dat heeft zeker een negatieve invloed gehad op mijn titelcampagne, maar gelukkig doe ik nog wel volop mee. De vraag wordt nu echter hoe mijn auto zich tijdens de rest van het seizoen gaat houden. Dat gaat de doorslag geven, want met mijn snelheid en rijvaardigheid zit het wel goed.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg viel pas één keer uit en laat verder een vierde plek als slechtste resultaat noteren. In gesprek met de BBC benadrukte hij eerder zijn regelmaat als zijn grootste kracht te zien. “We hebben allebei onze sterke en zwakke punten, maar dat is normaal. Lewis en ik zitten dicht bij elkaar in de titelstrijd, dus ik moet ervoor zorgen dat ik met grotere regelmaat dan hem blijf scoren.”