Daniel Ricciardo heeft zich voor eigen publiek nog amper kunnen tonen. Door een motorprobleem kon hij ’s ochtends slechts negen ronden rijden en moest hij ’s middags zelfs de hele sessie toekijken.

“Het duurde even om alles aan de praat te krijgen”, verklaart Ricciardo waarom hij niet meteen de baan op ging in de eerste vrije training. “De hele week verheug ik me er al op weer in actie te komen, en dan krijg je dit. Het voelt een beetje gemeen aan. Maar we hebben nog tijd om het op te lossen, dus maken ons nog geen grote zorgen.” 

Het mankement zit in de ICE van de Renault-krachtbron. Volgens Ricciardo valt het te verhelpen en hoeft de motor nog niet afgeschreven te worden voor de rest van het seizoen. Aangezien coureurs het dit jaar met vier motoren moeten zien te redden, komt hij dan goed weg. “Als we er haast achter hadden gezet, hadden we misschien nog een rondje of vijf kunnen rijden. Maar dat was het niet waard. Voor morgen moet het goed komen.” 

Bij teamgenoot Daniil Kvyat liep alles volgens plan. “Alles voelde goed aan”, zegt hij na een elfde en zesde plaats in respectievelijk de eerste en tweede vrije training. “Het is nog te vroeg om te zeggen waar we staan ten opzichte van de andere teams, maar we zien zeker mogelijkheden om ons te verbeteren. Morgen weten we meer.”