Als je de hele winter verstoppertje speelt, zoals BMW Sauber deed, dan is het mogelijk om als een duveltje uit een doosje tevoorschijn te komen. Nick Heidfeld denkt dan ook niet dat zijn tweede plaats een uitschieter is. Veel aandacht ging dit weekend uit naar Robert Kubica, die bijna pole-position trainde in Melbourne, maar uiteindelijk was het wederom Heidfeld die de aandacht op zondag voor zich opeiste.

,,Ik had wat geluk met mijn tweede pitstop omdat ik naar binnen kwam vlak voordat de safetycar erop uit werd gestuurd”, beseft 'Quick Nick'. ,,Aan de andere kant: de snelheid zat er dit weekend bij ons prima in, ik denk dat we dit verdienen.”

Toch zag het er na de start niet naar uit dat Heidfeld als tweede zou eindigen, laat staan op het podium. De BMW Sauber-coureur lag na de start slechts vijfde. Nog achter Nico Rosberg. ,,Ik dacht dat het verkeerd zou uitpakken omdat ik verwachtte dat Nico lang zou doorrijden.”

,,Gelukkig ging hij precies tegelijk met mij naar binnen en toen kon ik hem passeren. Daarna liep het allemaal naar wens. Ik moest alleen oppassen dat ik mijn banden in de laatste stint niet kapot zou rijden.”

KVN