Nick Heidfeld kan met een goed gevoel de korte zomerstop tegemoet gaan. De Duitser scoorde in Hongarije een podiumplaats en wist tot zijn grote plezier Fernando Alonso achter zich te houden.BMW Sauber had ervoor gekozen om Heidfeld met een lichte auto de kwalificatie in te sturen en tijdens de race drie maal te stoppen. Deze strategie zorgde er mede voor dat Heidfeld, die door de straf van Alonso was opgeschoven naar een tweede startpositie, het podium mocht beklimmen.

,,Ik had gehoopt dat ik de tweede plaats zou kunnen behouden, maar dat is niet gelukt. Ik denk dat het kwam omdat ik van de vuile kant van de baan moest vertrekken”, vertelde Heidfeld na afloop van de race.

De Duitser verklaarde dat de drie-stop strategie al eerder in het weekend bedacht was door BMW Sauber. ,,We wisten dat het op een lange runs moeilijk zou worden met de zachte bandenspecificatie. Daarom besloten we tegen het einde van de race nogmaals nieuwe zachte banden eronder te zetten”, aldus Heidfeld.

Tegen het einde van de race was ‘Quick Nick’ in een gevecht verwikkeld met Fernando Alonso, die aasde op een podiumplaats. Heidfeld genoot naar eigen van dit gevecht. ,,Alonso is mijn favoriete tegenstander, zo lang hij maar achter me blijft.”

,,Hij (Alonso, red.) geeft nooit op en je moet bij hem altijd op je hoede zijn. Dat was ik dan ook. Het was leuk om hem te vechten, ook al was het vandaag niet zo spannend. Hij voerde de druk wel op, maar was nooit in de positie om een serieuze aanval te doen.”

LP