Nick Heidfeld en Robert Kubica racen ook volgend jaar voor BMW Sauber. Dat heeft het team dinsdagochtend bekendgemaakt. De naam van de test- en reservecoureur wordt ‘op een later moment’ bevestigd.Met de bekendmaking is een eind gekomen aan een reeks geruchten over Heidfeld. De Duitser zou geen lange toekomst meer hebben bij BMW, maar mag dus nog een jaar blijven. ,,Zowel Robert en Nick hebben het dit jaar tot nu toe uitstekend gedaan”, aldus motorsportdirecteur Mario Theissen. ,,Ze hebben een doorslaggevende rol gespeeld in BMW’s positie als derde team.”

BMW Sauber moet momenteel alleen McLaren en Ferrari voorlaten in de stand om het constructeurskampioenschap. Achtervolger Renault staat 38 punten achter.

Theissen liet niet na Heidfeld uitgebreid te prijzen om zijn prestaties. ,,Tweeënveertig WK-punten en twee podiumplaatsen, dat is toch niet niks. Dankzij zijn enorme ervaring is Nick heel belangrijk voor het team.” Ook Kubica kreeg de loftrompet toegestoken. ,,Het is pas zijn eerste volledige jaar in de Formule 1 en nu al is hij gelijkwaardig aan Nick. Hij is nog heel jong, maar ondanks zijn leeftijd is hij technisch erg onderlegd. Robert is een ruwe diamant waarvan we graag een winnende coureur willen maken.”

Heidfeld liet bij de bekendmaking weten altijd te hebben vertrouwd op contractverlenging. ,,Ik wilde graag bij BMW Sauber blijven en heb er nooit aan getwijfeld dat dat zou gebeuren. Meewerken aan een nieuw team is het mooiste dat er is. Ondanks dat we pas zo kort bestaan kunnen we nu al goede prestaties laten zien en ik weet dan ook zeker dat ik mijn sportieve ambities kan waarmaken bij BMW Sauber.”

Kubica wist al dat hij zou aanblijven. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit team in staat is om mij een auto te geven waarmee ik ze kan bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben.”

Een vacature blijft nog open. De naam van de testrijder werd vandaag nog niet bekendgemaakt. BMW Saubers huidige testrijder Sebastian Vettel racet sinds de vorige Grand Prix voor Toro Rosso en ook de tweede testrijder Timo Glock heeft nog geen contract voor 2008.

MB