Nick Heidfeld stak zijn bewondering voor de nieuwe BMW Sauber F1.08 niet onder stoelen of banken. Bij de onthulling van de nieuwe auto in het Duitse München liet Heidfeld weten de F1.08 de mooiste auto te vinden die hij ooit had gezien.Na een sterk seizoen van Heidfeld afgelopen jaar, waarin de Duister op een vijfde plaats eindigde in het coureurskampioenschap, is het positivisme en de motivatie alleen maar gegroeid.

De doelstellingen die BMW Sauber zich vanaf diens debuut in 2005 had gesteld werden keer op keer gehaald en Heidfeld is er naar eigen zeggen klaar voor om het team nog dichter bij de top te brengen.

Qua uiterlijk heeft de F1.08 in ieder geval al een dikke voldoende gekregen van de coureur. ,,Het is de mooiste auto die ik ooit heb gezien”, was Heidfelds enthousiaste reactie. ,,Ik weet dat dat nog niets over de snelheid zegt, maar ik kijk uit naar de aankomende weken.”

,,Ik ben erg enthousiast, want ik weet dat de mensen in de fabriek tevreden zijn met de vooruitgang”, aldus Heidfeld, die zijn derde jaar bij BMW Sauber tegemoet gaat. Of de nieuwe auto ook races kan winnen, durfde de Duitser niet te voorspellen.

Heidfeld: ,,Ik kan alleen voor mezelf spreken, en ik weet dat ik races kan winnen. Het ligt helemaal aan de auto, maar theoretisch gezien zijn we in staat om het gat naar de auto’s voor ons verder te dichten en het is ons doel om een race te winnen.”

LP