Het huwelijk tussen BMW Sauber en Nick Heidfeld is een gelukkige. Vandaar dat beide partijen met plezier bij elkaar blijven. Heidfeld hoopt de goede relatie door te zetten en in 2009 te vechten om de titel.'Quick Nick' heeft een substantiële bijdrage geleverd aan de progressie die BMW Sauber heeft geboekt sinds de beleidsmakers het huwelijk met Williams opbliezen en introkken bij Sauber. ,,Het is allemaal nogal snel gegaan. Sneller dan ik had verwacht”, concludeert een tevreden en verraste Heidfeld.

,,Ik denk dat het mogelijk is om door te blijven groeien. Zowel het team als ik heeft zichzelf ten doel gesteld om het kampioenschap te strijden, over twee seizoenen hoop ik in die positie te verkeren. Maar, zoals iedereen weet, is het moeilijk om iets te voorspellen in de Formule 1.”

Dankzij zijn goede resultaten – bijna iedere race punten en alweer twee podiumplekken – waren er ook genoeg andere teams in Heidfeld geïnteresseerd, maar hij verkoos een langer verblijf bij BMW Sauber.

,,We weten wat we doen en ik heb het volste vertrouwen in het team”, motiveert de Duitser zijn beslissing. ,,In de fabriek worden goede resultaten geboekt. Alles gaat de goede kant op. Natuurlijk komt er een keer een minder moment, maar dan moet je er ook voor elkaar zijn. Nu is het makkelijk om de stemming erin te houden.”

Heidfeld heeft niet alleen een nieuw contract gekregen, maar ook een nieuwe privé BMW: een BMW K 1200 S-motorfiets.

KVN