Nick Heidfeld is niet blij. Hij moet tot nu toe dit seizoen zijn meerdere erkennen in teamgenoot Robert Kubica en dat zit de BMW Sauber-coureur niet lekker. ,,Deze auto is lastig, maar dat is natuurlijk geen excuus."In 2007 was Nick Heidfeld Kubica nog de baas, maar dat is dit jaar wel anders. Kubica heeft zich langzaam maar zeker ontpopt tot degene die de prijzen binnenhaalt. De Pool was tijdens de kwalificaties steevast sneller dan Heidfeld en hij was het ook die BMW Sauber de eerste pole-position schonk bij de Grand Prix van Bahrein.

,,De auto van dit jaar is een beetje lastiger te besturen dan die van afgelopen jaar", vertelt Heidfeld in Monaco. ,,Maar dat wil ik eigenlijk niet als excuus gebruiken, we hebben tenslotte dezelfde auto." Maar het wil allemaal niet echt lukken met Heidfeld, zegt hij.

,,Het probleem ligt over een ronde genomen, maar eigenlijk gaat het in de race ook niet perfect. Zo ziet het er uit op dit moment en we doen natuurlijk onze best om dingen te verbeteren. Ik hoop dat ik dat voor elkaar krijg."

Ondertussen vindt Heidfeld het niet leuk om langzamer te zijn dan zijn teamgenoot. ,,Formule 1 is mijn leven en dan is het balen als ik langzamer ben. Het baart me wel zorgen en ik vind het niet leuk. Het kan gebeuren in de Formule 1, maar echt fijn is het niet", aldus Heidfeld.

In Monaco hoopt de Duitser het tij te kunnen keren. Inhalen is vrijwel onmogelijk op het smalle stratencircuit, maar BMW Sauber heeft wat updates doorgevoerd. Heidfeld: ,,We hebben veel nieuwe onderdelen op de auto, vooral op aerodynamisch gebied. Maar dat zullen de andere teams ook wel hebben, dit circuit is tenslotte niet te vergelijken met andere circuits."

,,Maar ik denk niet dat de druk hier hoger ligt dan normaal. Inhalen is tenslotte overal moeilijk. In Monaco is het nog een stukje erger, maar in principe verandert het niets voor mij persoonlijk."

LP