De betrouwbaarheid is vooralsnog de grootste kracht van de VJM08, waarmee Force India vandaag wederom geen indrukwekkende rondetijden wist te klokken, maar dus wel een productieve dag had.

Dat erkennen ook coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez terugblikkend op de openingsdag in Maleisië. Eerstgenoemde was daarbij tot twee keer toe vijftiende, terwijl Pérez achtereenvolgens een zestiende en dertiende tijd liet noteren.

“Dit was eigenlijk een hele normale dag voor ons, waarbij we onze tijd op de baan maximaal hebben benut”, vertelt Hülkenberg. “Vooral in VT2 liep alles lekker. We hebben toen aardig wat verschillende tests afgewerkt en weer veel dingen opgestoken waar we zowel de rest van het weekend als later in het seizoen profijt van zullen hebben”, stelt de Duitser, die hoopt dat Force India dus ook voor morgen alvast wat tijdwinst weet te boeken.

Zijn Mexicaanse collega rept eveneens over een nuttige dag: “We zijn dit weekend goed begonnen. We hebben veel kilometers gemaakt en met name veel geleerd over hoe de auto het doet tijdens langere runs. Het is hier natuurlijk erg heet, wat het makkelijk maakt de banden op temperatuur te krijgen voor een snel rondje, maar de slijtage juist een heikel punt maakt voor in de race.”

“We concentreren ons er nu dan ook vooral op hoe we het best met de banden kunnen omgaan. Verder weten we dat het niet makkelijk zal worden om onze doelen voor dit weekend te behalen, aangezien het veld zo dicht bij elkaar zit, maar we gaan er wel alles aan doen deze toch te bereiken in de race”, aldus Pérez, wiens team hoopt een passend vervolg te geven aan de – ietwat verrassende – dubbele puntenfinish uit Australië.