Oud-wereldkampioen Damon Hill is onder de indruk van zijn landgenoten Jenson Button en Lewis Hamilton. Hij sluit niet uit dat één van de twee de wereldtitel pakt.

Volgens Hill moet er niet raar opgekeken worden als dit seizoen voor de derde keer op rij een Brit tot wereldkampioen gekroond wordt. In 2008 pakte Hamilton de titel, terwijl Button dit vorig jaar deed. Dat beide coureurs nu voor hetzelfde team uitkomen, schaadt hun kansen volgens Hill niet: "Er is zeker een goede kans."

De huidige McLaren-rijders doen Hill denken aan een illuster McLaren-duo uit het verleden. "Wat hun rijstijlen betreft is het een beetje zoals Alain Prost en Ayrton Senna in één team hebben", zegt Hill. "Gelukkig kunnen Button en Hamilton beter met elkaar overweg."

Volgens Hill is de strijd tussen de teamgenoten nog wijd open, ondanks dat Button momenteel aan de leiding gaat. "Hamilton is op het moment misschien een beetje gefrustreerd omdat hij pech heeft gehad, maar hij komt vast sterk terug."

Toch betekent dat niet zomaar dat Hamilton zijn teamgenoot voorbij kan steken, waarschuwt Hill. "Button rijdt heel erg volwassen en hoeft niet meer te bewijzen dat hij races en titels kan winnen. Op het moment heeft hij bovendien een goed ritme te pakken, dat maakt iemand moeilijk te verslaan."

Ondanks dat Hill de vergelijking maakt met Senna en Prost, gelooft hij niet dat het Britse rijderskoppel elkaar net zo hard zal bestrijden. Hill denkt namelijk zelfs dat dit duo niet alleen een goede band met elkaar heeft, maar ook nog eens nauw samenwerkt: "Ze weten hoe het spelletje gespeeld moet worden", legt Hill uit. "Ze zijn sporters die willen winnen, maar hebben het in hun hoofd goed op een rijtje."