Het hoger beroep in de zaak Stepneygate dient 13 september in Parijs, dit heeft de FIA bekendgemaakt. Ferrari en McLaren zullen zich dan opnieuw moeten melden. Ook de pers en andere teams zijn welkom.Journalisten en concurrenten van de twee rivaliserende teams zijn welkom om het belang van transparantie te benadrukken. Bovendien mogen alle deelnemende renstallen hun mening op papier zetten en voorleggen aan het International Court of Appeal van de FIA, dat de zaak behandelt. Eventueel kunnen de teams dan nog mondeling nadere tekst en uitleg geven.

De FIA heeft op aandringen van Ferrari en de Italiaanse autosportbond beroep aangetekend tegen het besluit om McLaren niet te straffen vanwege spionage, hoewel het team wel schuldig werd verklaard. Luigi Macaluso, president van de Italiaanse automobielfederatie, sprak hierover zijn ongenoegen uit in een brief gericht aan FIA-president Max Mosley.

Macaluso deed namens Ferrari zijn beklag dat de renstal tijdens de bijeenkomst met de World Motor Sport Council (WMSC) niet hun kant van het verhaal had mogen vertellen. Bij Mosley vond hij een luisterend oor. In een brief aan Macaluso verklaarde Mosley dat de FIA tegen de zaak in beroep gaat, zodat Ferrari een uitgebreide verklaring kan afleggen.

McLaren benadrukte in een persbericht dat de FIA is gezwicht voor de misleidende campagne van Ferrari en de druk van de Italiaanse autosportbond om de beslissing – gemaakt door de WMSC – te herzien. De renstal voegde daar aan toe alle vertrouwen in een goede afloop te hebben.

Of McLaren terecht zo vol vertrouwen is moet dus 13 september blijken.

KVN