Honda laat duidelijk merken dat Super Aguri haar dochter is en dat dochters hun moeder moeten gehoorzamen. De Japanse fabrikant wil Anthony Davidson bij de renstal van Aguri Suzuki zien rijden, en geen [schuin}paydriver{schuin]. In december vorig jaar besloot Honda om Super Aguri ook dit jaar weer te ondersteunen. Tegen Reuters zei Honda’s algemeen directeur Nick Fry dat zijn team daar ook wat voor terugverwacht. Bijvoorbeeld het aanstellen van coureurs die nuttige feedback kunnen geven. Omdat Super Aguri een Honda-chassis gebruikt, heeft Honda ook profijt van die feedback.

Anthony Davidson is volgens Fry zo’n nuttige coureur. Dat in tegenstelling tot veel paydrivers. Het lastige is dat Super Aguri hard op zoek is naar investeerders, maar dat die vaak als voorwaarde stellen dat een landgenoot voor het team gaat rijden.

Zo zei de CEO van de Spice Group Andaleeb Sehgal (ook verbonden aan het A1GP-team India) vandaag dat hij met een groep Indiase geldschieters in gesprek is met Super Aguri. Bij een deal zou Narain Karthikeyan naar voren worden geschoven als coureur. Ook wordt Roldán Rodriguez in verband gebracht met het team, vanwege de interesse van de Spaanse investeerder Alejandro Agag.

Als het aan Honda ligt, gaan zulke deals dus niet door. Super Aguri’s teammanager Daniel Audetto geeft toe: ,,We praten met verschillende mensen, maar eerst moet Honda het goedkeuren.”

Audetto behoudt ook liever Takuma Sato (,,de reden waarom dit team bestaat”) en Davidson, maar hij wil de mogelijkheid van een betalende coureur toch niet geheel uitsluiten. Want stel nu dat er een sponsor met veel geld aanklopt en een bepaalde coureur in het team wil? ,,Dan moet het een goede coureur zijn, geaccepteerd door de FIA.”

Overigens zei Fry ook in het interview dat hij het ondersteunen van een tweede team eigenlijk vond afleiden van zijn hoofdtaak, maar dat Honda het project wilde doorzetten. ,,Op dit moment is het de bedoeling dat ze (Super Aguri, JK) aan de start komen met motoren en steun van Honda. Hoeveel van die steun hiervandaan komt, wordt nu uitgewerkt.”

JK