Zestiende en zeventiende: de prestatie van Honda tijdens de kwalificatie in België is allerminst denderend. En dat is niet de eerste keer dit seizoen. Toch zien Rubens Barrichello en Jenson Button het, gezien de omstandigheden, van de positieve kant. ,,We moeten tevreden zijn met wat we bereikt hebben vandaag, vooral omdat we dit hele weekend onderaan de tijdlijsten stonden”, zegt Barrichello, die met zijn zestiende plaats in elk geval die laatste plaats heeft weten te ontlopen.

,,Het was een goede ronde en een goede prestatie van het team”, vervolgt hij. ,,Het is alleen wel beschamend dat de auto niet in staat is om hier competitiever te zijn.”

Jenson Button kon nog wat verzachtende omstandigheden ter verdediging van zijn zeventiende plaats opvoeren. Hij viel vanochtend in de derde vrije training in zijn eerste ronde stil, waarna hij geen ronde meer kon rijden.

,,Mijn eerste ronde in de kwalificatie was mijn eerste ronde vandaag, dus in zekere zin was het goed dat ik een paar concurrenten kon verslaan en dichtbij mijn teamgenoot kon blijven”, zegt de Brit.

,,Het was een degelijke sessie voor ons, op het niveau dat de auto dit weekend heeft laten zien. En we kunnen tenminste vanaf de schone kant van de grid starten.”

JK