Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, victorie, kom maar gauw. Van de teleurstelling van vorig seizoen is niets meer te bespeuren bij de coureurs van Honda. Vandaag presenteerden ze zich in Brackley. ,,Ik heb vertrouwen in Honda voor de periode die voor ons ligt. Ik wil races winnen en kans maken op het wereldkampioenschap", zegt Jenson Button.

,,Het afgelopen jaar was teleurstellend, maar de veranderingen die we de laatste zes maanden van 2007 in het team hebben doorgevoerd, waren precies wat we nodig hadden om dit jaar weer vooruit te komen."

Buttons teamgenoot Rubens Barrichello lijkt zijn depressie ook te hebben afgeschud. ,,Dit is mijn zestiende jaar in de Formule 1, maar mijn liefde en enthousiasme voor de sport zijn nog steeds even groot. Sterker nog, dit jaar word ik de meest ervaren Grand Prix-coureur aller tijden. Daar ben ik erg trots op."

Barrichello is erg te spreken over de komst van testcoureur Alexander Wurz. Met hem in de gelederen heeft Honda de meest ervaren line-up van het hele rijdersveld. Wurz zelf is net als zijn teammaten louter optimistisch. ,,Al mijn drie vorige teams hebben wereldtitels gewonnen. Ik ben erg trots dat ik een rol kan spelen om nu Honda's ambities te verwezenlijken."

Vorige week testen Button en Barrichello in Valencia al met de nieuwe bolide, de RA108. Ze kwamen toen geen van beiden verder dan de één na langzaamste tijd. Maar Barrichello denkt dat de Honda pas echt kan laten zien wat hij waard is tijdens de testdagen in Barcelona, vanaf aanstaande vrijdag.

JK