Dat Honda zich niet kwalificeerde voor de toptien was eigenlijk niet eens een teleurstelling. Het team was vooral opgelucht en het lijkt erop dat de RA108 zo slecht nog niet is. ,,Dit is ongelooflijk positief.”Honda spaarde een drietal testdagen om die na de laatste grote wintertest, waar de coureurs ver achteraan eindigden, alsnog te gebruiken. Dat lijkt een goede beslissing te zijn geweest. De daar geïntroduceerde updates werken prima.

,,Er werd gezegd dat we nieuwe onderdelen kregen, wat de karakteristieken ervan waren en hoe ze zouden werken. Dat klopte precies en nu ben ik verliefd op het team”, zegt Rubens Barrichello tegenover ITV. Hij kwalificeerde zich als elfde.

,,Het is zonde dat het net niet lukte om in de toptien te komen, maar misschien is het qua strategie wel beter. Nu zijn we vrij om te staan en gaan waar we willen. Maar ik vind dit een prima start. De auto kan alleen nog maar beter worden.”

Jenson Button overkwam iets zeldzaams: hij verloor het onderlinge duel van zijn teammaat. De Brit (dertiende) was na de kwalificatie zelfs een beetje teleurgesteld. Terwijl er toch zo weinig van werd verwacht. ,,Ik hielp mijn snelle ronde om zeep door twee grote fouten te maken”, legt hij uit.

,,Wat mezelf betreft ben ik teleurgesteld, maar voor het team ben ik hartstikke blij. Dit is een mooi beginpunt”, zegt de Honda-coureur, die op grote vooruitgang rekent. ,,Zoveel hebben we met dit pakket nog niet getest, dus we gaan zeker vooruitgang boeken. En in Barcelona komen er weer nieuwe onderdelen.”

KVN