Het team heeft nog geen nieuwe eigenaar en het is ook de vraag of die er nog komen gaat, maar toch hervat Honda naar verluidt haar testwerk. In Brackley wordt immers nog altijd hard gewerkt aan de nieuwe auto, waarvan het team hoopt dat die in Australië aan de start staat.Nadat Honda eind vorig jaar aankondigde dat het uit de Formule 1 staptewerd er niet meer getest door het Japanse team. Toch worden de werkzaamheden voortgezet, zo meldt Autosport.com. Mocht Honda aan de start staan in Melbourne, dan is dat echter nog altijd geen garantie dat de renstal het seizoen afrondt.

Het is niet duidelijk of de auto op tijd klaar is om tijdens de testweek van volgende week in Jerez in actie te komen. In maart is er echter nog een laatste testweek in Barcelona. Bronnen melden dat de wagen dan in ieder geval klaar is om te rijden.

In maart haalt de directie van Honda definitief de stekker uit zijn Formule 1-project in het Engelse Brackley. Tot dusver is er nog geen partij gevonden die het op sterven na dode team daarna wil voortzetten. Het meest aannemelijke is dat een groep geleid door teambaas Ross Brawn het team aan de start probeert te krijgen.

Dat team moet gefinancierd gaan worden via de inkomsten van de televisierechten van de Formule 1 waar het voormalige team van Honda recht op heeft, geld van Honda zelf en de sponsorinkomsten die de – dan zeer waarschijnlijke – komst van Bruno Senna met zich meebrengt.

In het hele stuk komt de bestuursvoorzitter van het Formule 1-team, Nick Fry, niet voor. Zijn vertrek lijkt aanstaande. Bronnen laten echter weten dat dit pure speculatie is, zoals wel meer dingen omtrent Honda.

BvdB