Williams maakt in de vrijdagtrainingen zelden werk van het rijden van snelle tijden en deed dat ook op Monza niet. Het testwerk stond voorop en dat verliep prima volgens Felipe Massa en Valtteri Bottas.

Bottas liet daarbij tot twee keer toe de negende tijd noteren, terwijl Massa achtereenvolgens een achtste en tiende tijd op de klokken kreeg. Reden voor tevredenheid voor laatstgenoemde: “Ik ben blij met de balans en het gevoel dat de auto me gaf”, vertelt Massa, die over ‘een goede start van het weekend’ spreekt. “We lijken hier competitief te zijn, maar hebben natuurlijk nog wel werk te doen.”

Teamgenoot Bottas heeft het ondertussen over ‘een goede vrijdag’. “Het bleef gelukkig droog en we hebben ons volledige testprogramma zonder problemen kunnen afwerken”, meldt de Fin, wiens renstal zoals hij aangeeft veel verschillende zaken heeft uitgeprobeerd met beide auto’s.

“We hebben dus meer dan genoeg informatie om te bestuderen, zodat we de juiste keuzes kunnen maken voor zaterdag. Ik ben benieuwd hoe het dan allemaal uitpakt, want ik denk dat we hier competitief kunnen zijn.”