Nadat het pas laat kon aansluiten tijdens de wintertests, kende Force India een prima eerste dag van het openingsweekend in Melbourne. Een opsteker aldus, voor het door financiële problemen geplaagde team.

Tijdens de drie wintertestdagen waar Force India ternauwernood aan mee kon doen, bleek al dat het wel goed zit met de betrouwbaarheid van de VJM08, hetgeen gelukkig voor het team ook na de vlucht naar Australië nog het geval is, zodat het vandaag veel waardevolle kilometers kon maken.

“We hebben bijna vijftig rondjes gereden, dus we gaan goed voorbereid de rest van het weekend in”, stelt coureur Nico Hülkenberg, die verder over ‘een normale vrijdag’ rept: “Het liep allemaal lekker. De lange runs waren vrij goed en de auto gaf me een prima gevoel en daardoor ook direct vertrouwen.”

“Met de balans zit het dus wel goed, maar we moeten nog wel competitiever worden, zeker over een enkele ronde”, concludeert de Duitser, die achtereenvolgens een dertiende en een tiende tijd liet noteren.

Teamgenoot Sergio Pérez bevond zich in dezelfde contreien, door twee keer een twaalfde tijd te klokken. Ook hij is zeker niet ontevreden: “We hebben alle doelen bereikt die we voor vandaag in gedachten hadden en veel kilometers gemaakt, wat zeer positief is.”

“We hebben bovendien allebei de bandencompounds getest en weten dus waar we wat dat betreft aan toe zijn. Ik persoonlijk voel me nog niet zo heel lekker in de auto, dus daar moeten we aan werken, maar aan de andere kant was dit ook pas de eerste keer dat ik echt kon pushen”, relativeert hij.

Teammanager Otmar Szafnauer beaamt dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar ook hij is overwegend positief: “We moeten ons vanavond goed over de data buigen en kijken wat beter kan, maar onze auto’s deden het goed en we hebben weer een prima stap vooruit gezet.”