Voor Toro Rosso had Daniil Kvyat een prima dag, terwijl Jean-Eric Vergne in beide trainingen met problemen te maken kreeg, maar toch ook niet ontevreden is.

Kvyat, die volgend jaar weer voor Toro Rosso rijdt, was in beide trainingen sneller dan Vergne, voor wie in 2015 geen plek meer bij het team is. Kvyat was achtereenvolgens twaalfde en zevende; Vergne zestiende en elfde.

“Ik ben best wel tevreden over hoe de auto het hier doet en hoe het vandaag is gegaan”, vertelt Kvyat. “We hebben de balans van de auto van sessie op sessie weten te verbeteren en ik heb er vertrouwen in voor morgen. Ik hoop dat het ons dan lukt zo verder te gaan en deze stijgende lijn verder door te trekken.”

Vergne meldt dat hij in de ochtend wat problemen had met de Renault-krachtbron van zijn STR9. “Maar ondanks dat was de performance helemaal zo slecht nog niet”, zegt de Fransman, die in de middag echter wat wijzigingen aan zijn bolide aanbracht die averechts uitpakten: “Het positieve daaraan is echter dat we nu wel weten wat we moeten doen en wat niet, terwijl we competitief waren tijdens de lange runs.”

“Dat is dus ook zeker hoopgevend voor de rest van het weekend en ik ben over het algemeen dan ook tevreden”, aldus de coureur die in de acht races na de zomerstop vecht voor zijn toekomst in de Formule 1.