Sebastian Vettel heeft het gat met Fernando Alonso nagenoeg gedicht. Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner moet Red Bull Racing niet achterover gaan leunen. De Engelsman meent dat Alonso de meest gewiekste tegenstander is.

“Hij had voor de zomervakantie een riante voorsprong”, vertelt Horner aan Formule 1-medewerker Adam Cooper. “Daarna werden wij tweede in Spa en hadden we pech in Monza, waar we veel punten moesten pakken. Daarna wonnen we in Singapore en Japan.”

“Het gat is flink geslonken en er komen nog een aantal circuits aan die goed bij onze auto passen”, stelt Horner, die niet wil dat Red Bull daarom gaat denken dat de titel al binnen is nu Alonso’s gat nog maar vier punten bedraagt.

“Fernando is een enorm sluwe en uitstekende tegenstander. Iedereen heeft gedurende een seizoen ongeveer evenveel geluk. Sebastian viel twee keer uit met betrouwbaarheidsproblemen en Fernando had een keer pech met Grosjean, die vaak een rol speelt bij ongelukken, en met de lekke band die hij in Suzuka kreeg.”

“In de laatste races gaat het erom hoe Vettel en Alonso presteren op het circuit en hoe de auto’s presteren.”