Red Bull-teambaas Christian Horner heeft verklaard dat het in augustus duidelijk zal worden of het contract van Mark Webber verlengd wordt en de Australiër ook in 2012 weer voor Red Bull zal rijden.

Webbers deal loopt aan het eind van het jaar af en de coureur en Red Bull zijn zodoende in onderhandeling met elkaar over een nieuwe overeenkomst.

Door het teamorder-incident dat tijdens de Grand Prix van Engeland plaatsvond, zijn de onderhandelingen echter onder druk komen te staan.

Webber kreeg tijdens de race op Silverstone namelijk te horen dat hij zijn teamgenoot Sebastian Vettel niet mocht aanvallen en genoegen moest nemen met de derde plaats. Webber legde de teamorder naast zich neer en liet na de race blijken niet gelukkig te zijn met de teamorder, terwijl Horner er op zijn beurt niet bepaald over te spreken was dat Webber niet naar hem had geluisterd.

Beide partijen benadrukten echter dat de onenigheid over de teamorder de contractbesprekingen niet in gevaar zou brengen. Horner en Webber spraken daarnaast – achter gesloten deuren – ook nog over het voorval en de afhandeling daarvan.

De exacte uitkomst van dat gesprek is door beide partijen niet gedeeld, al zei Webber wel dat de situatie besproken is en ‘Christian en ik nu allebei de beide kanten van het verhaal zien’.

Teambaas Horner heeft inmiddels aangegeven dat er rond de Grote Prijs van Italië, te Monza, duidelijkheid zal komen over de toekomst van Webber: “We gaan eind augustus met elkaar om de tafel zitten en samen een beslissing nemen”, vertelt hij aan Bild.

Mocht het niet lukken om een nieuwe overeenkomst met Webber te sluiten, dan zit Red Bull niet met de handen in het haar wat zijn opvolging betreft. “Bijna iedere coureur heeft wel bij ons op de deur geklopt”, stelt Horner. “We hebben daarom ook geen haast om een beslissing te nemen.”

Horner somt tenslotte nog op wat hij van Webber – of diens mogelijke opvolger – verwacht: “Hij moet aan de kop van het veld kunnen meedoen en voor harmonie binnen het team zorgen.”