Ondanks alle geruchten over een overstap naar een andere motorleverancier, blijft Red Bull volgend jaar gewoon trouw aan Renault. Dat zegt teambaas Christian Horner.

De relatie tussen Red Bull en Renault is door de belabberde prestaties van de Franse motoren dit seizoen in een diep dal beland. Geen wonder dus dat het voormalige kampioensteam voor volgend seizoen al met zowel Ferrari- als Mercedes-aandrijving in verband werd gebracht.

Dat laatste merk zou Red Bull in een soort driehoeksconstructie met Aston Martin van motoren gaan voorzien. Het Britse sportwagenmerk zou Red Bull dan technisch gaan ondersteunen en prominent op de bolides verschijnen. Maar zo’n vaart zal het dus niet lopen, zegt Horner.

“We hebben contracten met Infiniti en Renault die tot eind 2016 lopen”, legde de Brit uit. “Alle uitspraken over wat er daarna gebeurt, zijn puur speculatief. Vorige week was het Ferrari, nu is het Aston Martin. Straks is het Honda of Lamborghini. Allemaal geruchten.”

“We zijn toegewijd aan Infiniti”, herhaalde Horner. “Onze relatie met hen is erg goed.”

Geen capaciteit

Mercedes zal wellicht ook niet staan te springen om motoren te gaan leveren aan rivaal Red Bull, zeker niet omdat de Duitse fabrikant momenteel al vier renstallen van krachtbronnen voorziet. “We denken er niet eens over na, want we hebben de capaciteit er niet voor”, zei Mercedes-adviseur Niki Lauda.

Toto Wolff, teambaas bij de contructeurskampioen, liet daarentegen eerder nog weten ‘de deur open te houden’ voor een deal met Red Bull. “Er zijn geen gesprekken, maar je moet alle opties bekijken”, zei de Oostenrijker.