Of Red Bull dit seizoen serieus de strijd kan aanbinden met Mercedes, hangt volgens teambaas Christian Horner af van de mate waarin motorleverancier Renault haar V6 kan doorontwikkelen.

De Renault V6 functioneerde niet goed tijdens de wintertests, maar met een tweede plek voor Daniel Ricciardo in Australië – ook al werd de Red Bull-coureur na afloop uit de uitslag geschrapt – en een derde plaats voor Sebastian Vettel in Maleisië, is Red Bull beter dan verwacht aan het seizoen begonnen en lijkt het mede dankzij een inmiddels beter functionerende Renault V6 toch vrij competitief te zijn.

In gesprek met Autosport meldt Horner dat hij denkt dat Mercedes – dat de eerste twee Grands Prix heeft gewonnen – een grote voorsprong heeft en bovendien ‘nog wat extra’s achter de hand heeft’. “Maar wij hebben het afgelopen weekend in Maleisië geweldig gedaan door redelijk bij ze in de buurt te komen. We presteren – zeker als je naar de prestaties van onze motor kijkt – boven verwachting.”

Want vooral op motorisch vlak is Mercedes sterker, stelt Horner. “Het is overduidelijk dat ze vooral op de rechte stukken enorm sterk zijn door hun hoge topsnelheid. Wij werken er echter samen met Renault aan dat verschil, wat flink is, terug te brengen.”

“Het wordt niet eenvoudig om dat voor elkaar te krijgen, maar we hopen dat we vooruitgang kunnen maken en Renault heeft al aangegeven dat er heel veel winst gemaakt zal worden zodra ze hun problemen hebben opgelost. Hopelijk kunnen we het gat naar Mercedes dan ook beginnen te dichten.”