Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat Renault een goede en betrouwbare motor zal leveren in 2014, ondanks een lager budget ten opzichte van de directe concurrenten.

Red Bull boekte de voorbije vier jaar ongekende successen met Renault als motorleverancier. Die samenwerking wordt in 2014 voortgezet en hoewel Renault misschien niet over dezelfde financiële middelen beschikt als Ferrari en Mercedes, gelooft Christian Horner dat de Franse motorenbouwer niet onder hoeft te doen voor de meer gefortuneerde concurrenten.

“We hebben geweldige resultaten geboekt met Renault als partner”, aldus Horner. “Ze hebben misschien niet het hoogste budget, maar ze weten heel goed hoe ze hun financiële middelen efficiënt in moeten zetten. We hebben er dan ook vertrouwen in dat de Fransen ons een competitieve krachtbron zullen leveren.”

“Natuurlijk zitten we in de tijd van het jaar dat er veel gepraat en gespeculeerd wordt, maar uiteindelijk zal het in Melbourne duidelijk worden wie het wel en niet bij het rechte eind hebben. Tot die tijd zullen we er alles aan doen om een sterk pakket samen te stellen. Daar hoort onder meer bij dat we samen met Renault kijken hoe we de nieuwe turbomotor het beste kunnen integreren in ons nieuwe chassis.”

“Zij zijn gespecialiseerd in het bouwen van racemotoren, wij in het bouwen van een goed chassis. Die twee talenten komen al jarenlang op een prachtige manier bij elkaar en die samenwerking gaat ook in 2014 een doorslaggevende rol spelen.”