Red Bull-teambaas Christian Horner is onder de indruk van de prestaties van Toro Rosso-coureur Max Verstappen en zinspeelt op een mogelijke promotie van de Nederlander in de komende jaren.

“Max doet het geweldig en zal ons de komende seizoenen kopzorgen geven”, zegt Horner tegen Motorsport Total. Met inhaalraces zoals in Singapore klopt Verstappen immers duidelijk aan de deur voor een stoeltje bij Red Bull.

Maar ook de huidige Red Bull-coureurs, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat, presteren goed en naast Verstappen doet Carlos Sainz het bij Toro Rosso zeker niet onverdienstelijk. “Dat zijn luxeproblemen”, aldus Horner. “De ontwikkeling die de coureurs in onze renstal doormaken is fantastisch.”

“Het toont aan dat onze investeringen in jonge coureurs hun vruchten afwerpen”, vervolgt Horner. “Met Sebastian Vettel en nu met de huidige coureurs van Red Bull en Toro Rosso bewijzen we dat het Red Bull-programma kansen biedt voor talentvolle coureurs. Het brengt toekomstige kampioenen voort, zonder dat ze daarvoor een cheque hoeven uit te schrijven.”

Wat coureurs betreft kan Red Bull dus nog wel even vooruit, maar de toekomst van het team staat onder druk vanwege de motorperikelen. Het contract met Renault is opgezegd, maar een nieuwe motorleverancier is nog niet gevonden. Mercedes wil de directe concurrent niet van motoren voorzien en met Ferrari lopen de onderhandelingen nog.