Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Sebastian Vettel – ondanks een frustrerende eerste seizoenshelft – gelukkig bij het team en is een vertrek van de Duitser niet aan de orde.

“Sebastian is volledig toegewijd aan dit team en rijdt volgend jaar honderd procent zeker ook weer voor Red Bull”, zo wijst Horner de geruchten over een mogelijke overstap van Vettel resoluut van de hand.

“Dat andere teams aan Sebastian trekken, begrijp ik. Het is ook tijdens elk silly season weer raak. Er zijn altijd wel geruchten over een switch naar Ferrari, Mercedes of McLaren, maar Sebastian voelt zich zoals gezegd goed bij het team en wij zijn op onze beurt blij met hem en het enige wat voor ons op het moment speelt is dat we er samen alles aan doen onze huidige situatie te verbeteren.”

De ‘huidige situatie’ waar Horner over spreekt is die waarin Red Bull – na vier dominante jaren – niet langer het toonaangevende, maar ‘slechts’ het tweede of derde team op de grid is, waarbij Vettel dit jaar binnen Red Bull vooralsnog tweede viool speelt aangezien hij veel technische pech heeft gehad en nog altijd niet het vertrouwen in de RB10-bolide heeft dat hij in de voorgangers van de huidige auto had.

Sterkere Vettel
Horner houdt echter vol aan de overtuiging dat het dit jaar nog wel goed komt met de momenteel als zesde geklasseerde viervoudig wereldkampioen, zo maakt hij althans duidelijk in interview met Formula1.com. “Het zou bovendien ook al enorm schelen als hij eens een probleemloos weekend kent zonder technische problemen, en vroeg of daar komt het daar ook wel van.”

De concurrentie dient alvast gewaarschuwd te zijn voor als het zover is, want volgens Horner maakt de huidige tegenslag Vettel alleen maar sterker. “Dit is character building voor hem. Natuurlijk is het frustrerend, maar hij zal hier als een nog betere coureur uit komen.”