Christian Horner is optimistisch over de kansen van Red Bull om Fernando Alonso te achterhalen. Ook al lijkt de Spanjaard ontketend.

“De tweede helft van het seizoen wordt een harde strijd”, voorspelt Horner. “Ik verwacht veel mooie races. Alonso heeft zijn zaken goed voor elkaar, maar er is nog een lange weg te gaan tot de finishvlag in Brazilië.”

Alonso is de enige coureur die dit seizoen alle races in de punten is geëindigd. Hij is ook de enige die al drie races heeft gewonnen. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement, Mark Webber, bedraagt nu 34 punten.

“Dat is niet onoverkomelijk”, stelt Horner. “Een overwinning levert al 25 punten op. Het komt erop aan dat onze coureurs hem op regelmatige basis verslaan. Komend weekend hebben we hopelijk al een kans om daarmee te beginnen. Alonso verkeert in topvorm, maar we gaan de druk opvoeren.”

Volgens Horner mag ook McLaren nog niet worden afgeschreven. “Het kan verkeren”, zegt hij. “Jenson Button heeft een slechte reeks achter de rug, maar reed geweldig in Duitsland. Met een paar uitvalbeurten van Alonso of een andere titelkandidaat kan de situatie er opeens heel anders uitzien.”