Red Bull-teambaas Christian Horner ziet geen reden om voor 2016 van coureurs te wisselen. De Engelsman is ‘zeer tevreden’ over Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat.

“Er is geen reden voor ons om iets te veranderen”, wordt Horner geciteerd door GrandPrix.com. “We zijn heel tevreden over onze huidige coureurs”, zegt hij over Kvyat en Ricciardo, de nummers zeven en acht uit het WK.

Haast met het definitief beslissen over de rijdersbezetting, maakt Red Bull echter niet. Dat hoeft ook niet, vertelt Horner: “Want ze zijn sowieso allebei voor langere termijn aan Red Bull verbonden”, zo geeft hij te verstaan.

Van Ricciardo is bekend dat zijn overeenkomst doorloopt tot en met 2018. Volgens Horner is het contract met de Australiër ook waterdicht. Kvyat is nog nergens van gegarandeerd, maar Horner verklaarde onlangs al gelukkig te zijn met de manier waarop de jonge Rus zich ontwikkelt.

Na een stroef begin van het seizoen, heeft Kvyat de afgelopen zes Grands Prix meer punten verzameld dan Ricciardo. Afgelopen weekend haalde hij zijn teamgenoot ook in het WK in, al kwam dat ook omdat Ricciardo – terwijl hij voor Kvyat reed – moest opgeven met technische pech. Kvyat werd vierde.