#HRT-coureurs willen langer bij het team blijven

23-10-2012 | Door: Daan de Geus | Foto: Racepictures
Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan willen ook in 2013 weer voor HRT rijden, maar vooralsnog heeft alleen De la Rosa een contract voor volgend jaar op zak.

De la Rosa herhaalt in gesprek met Autosport dat hij er niet aan twijfelt volgend seizoen ook weer voor HRT te rijden. "Ik heb een doorlopend contract en voel me goed binnen het team, terwijl HRT ook gelukkig met mij en mijn werk is", spreekt de coureur die sinds afgelopen winter voor het team uit zijn thuisland werkt.

"Ik blijf dus ook gewoon bij HRT, want ik heb dit altijd als een project gezien dat minimaal twee jaar gaat duren, aangezien je in de Formule 1 tijd nodig hebt om je als team op te werken."

"Dat is ook waarom ik destijds een contract voor twee seizoenen heb getekend, want ik wil dit team verder zien groeien en weet zeker dat het volgend jaar beter zal gaan. Het zou daarom ook raar zijn als ik na één jaar al weer weg zou gaan", benadrukt De la Rosa.

De Spanjaard gaat er aan de andere kant ook niet vanuit dat HRT hem aan de kant zet voor een coureur met geld, mocht die zich aandienen. "Het zou me heel erg verbazen als ze dat zouden doen", stelt hij.

De situatie met betrekking tot De la Rosa en het eerste HRT-zitje lijkt dus duidelijk, maar wie er volgend jaar in de tweede HRT zit is - ondanks dat de huidige tweede coureur Karthikeyan ook zegt graag te willen blijven - nog geen uitgemaakte zaak.

"Ik verwacht dat de beslissing pas in de winterstop wordt gemaakt, maar ik zou graag langer bij het team blijven", geeft Karthikeyan aan tegenover de Indian Express. "We hebben dit jaar als team namelijk gestaag vooruitgang geboekt en ik verwacht dat we in 2013 - nu we de infrastructuur inmiddels op orde hebben - nog meer stappen vooruit kunnen zetten."

Karthikeyan rekent er bovendien niet op dat er andere, betere teams bij hem zullen aankloppen, ook al meent hijzelf wel dat hij genoeg heeft laten zien om in aanmerking te komen voor een beter zitje.

De coureur uit India heeft met name interesse in het stoeltje dat door het vermoedelijke vertrek van Nico Hülkenberg naar Sauber waarschijnlijk vrijkomt bij Force India, maar gaat er dus niet vanuit dat te krijgen: "Ik zou graag de kans krijgen voor ze te rijden, want ik denk dat ik absoluut heb laten zien dat ik snel genoeg ben om voor een sterker team te rijden. Dat gezegd hebbende, denk ik echter dat ze bij Force India hun eigen plan zullen trekken", besluit de coureur die ook dubt over een eventuele overstap naar de IndyCars.


Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES