Na een paar races waarin ze konden vechten met hun rivalen van Marussia, zijn HRT-coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan in Engeland weer op achterstand achteraan geëindigd.

De la Rosa en Karthikeyan kwamen in Silverstone op twee ronden achterstand over de finish, terwijl het Marussia-duo van Timo Glock en Charles Pic met ‘slechts’ één ronde aan de broek over de streep kwam.

Ondanks deze achterstand laat De la Rosa na afloop optekenen dat het een goede race was: “Het liep allemaal prima”, vertelt de Spanjaard. “Ik heb weliswaar een gok genomen door slechts één pitstop te maken en te proberen zo de Marussia’s te verslaan, want als je hetzelfde doet als de rest, kun je geen vooruitgang maken, maar deze gok pakte helaas niet in ons voordeel uit.”

“Ondanks dat ben ik tevreden, want de bandenslijtage bleef binnen de perken en onze achterstand op de Marussia’s was bovendien ook helemaal niet zo groot. Dus ik vind dat we het goed gedaan hebben”, stelt hij ondanks de uitslag.

Karthikeyan ging wel voor twee pitstops, maar ook dat bleek geen gouden greep. Hij eindigde bovendien ook nog achter De la Rosa. Ook de coureur uit India ziet echter zowel positieve als negatieve punten: “Qua tempo kunnen we de Marussia’s tegenwoordig aardig volgen, maar onze bandenslijtage is te groot, waardoor we aan het eind van de rit toch weer op achterstand binnen komen.”