Force India kende in Bahrein haar beste kwalificatie van het seizoen. Nico Hülkenberg stootte weer eens door tot in Q3, en denkt dat hij daarmee het maximaal haalbare heeft gepresteerd.

Hülkenberg, morgen achtste op de startopstelling, is blij met zijn resultaat. “Ik denk dat we alles uit de auto hebben gehaald dat erin zat”, luidt zijn commentaar. “Vannacht hebben we wat veranderingen aangebracht in de setup, en zeker nu het wat koeler was plukten we daar de vruchten van.”

Over het doel voor de race is The Hulk glashelder: “We gaan voor de punten.” Om daar direct aan toe te voegen dat dat niet makkelijk zal worden. “Er zitten veel snelle jongens achter ons, die de druk er flink op zullen zetten”, weet Hülkenberg. “We moeten het beste uit de auto halen, dan slepen we hopelijk een goed resultaat binnen. We zijn klaar voor het gevecht.”

Pérez

Sergio Pérez werd op het nippertje uit Q3 geknikkerd door Carlos Sainz. Hoewel Pérez toegeeft dat dat best frustrerend is, blijft hij positief. “Het was geweldig geweest om beide auto’s in de top tien te hebben, maar met de elfde plek mogen we ook blij zijn”, vindt hij. “En dat met dank aan het team, dat keihard heeft gewerkt.”

Ook de Mexicaan richt zijn pijlen zondag op een puntenscore. “De zesde rij is een goede plek om van te vertrekken, dus ik denk dat een mooie puntenfinish er in zit. We hebben ook laten zien dat we hier goed zijn, want gisteren zat tijdens de lange runs de snelheid er goed in.”