Nico Hülkenberg staat al jaren te boek als een groot talent, maar vertoeft ook al jaren in de middenmoot. De Duitser verlengde onlangs met Force India, maar gelooft dat zijn kans bij een topteam nog wel komt.

“De beslissing om bij te tekenen bij Force India was om eerlijk te zijn helemaal niet zo moeilijk”, vertelt Hülkenberg in de podcast The Racer’s Edge. “Het is niet zo dat ik heel veel andere opties had, terwijl het daarnaast – denk ik – ook goed voor me is om voor de verandering eens continuïteit te hebben”, grinnikt de coureur die debuteerde bij Williams, daarna (na een jaar als testrijder) voor Force India racete, overstapte naar Sauber en vervolgens voor aanvang van het huidige seizoen terugkeerde naar Force India.

“Vanuit dat oogpunt was het heel logisch om bij Force India te blijven voor 2015 en ik ben ook erg blij met de contractverlenging”, vervolgt de coureur uit Emmerich, die denkt dat hij zich – ook zonder zitje bij een topteam – ‘niet hoeft te schamen’ voor zijn prestaties tot op heden.

Gevraagd of hij denkt dat een transfer naar een topteam in de toekomst tot zijn mogelijkheden behoort, antwoordt Hülkenberg als volgt: “Mijn tijd bij een topteam komt denk ik nog wel, maar tot het zover is moet ik gewoon blijven presteren en mijn werk goed blijven doen en ervan genieten.”

Wat zijn huidige seizoen betreft, constateert Hülkenberg dat Force India sterk is begonnen, maar sindsdien wat is afgezakt. “Zoals elk jaar is ook dit seizoen uitgelopen op een ontwikkelingswedloop. Wij hebben ons prima verbeterd, maar er zijn simpelweg teams die meer progressie hebben geboekt en ons hebben ingehaald. Dat gezegd hebbende, doen we als alles zonder problemen verloopt in de races nog steeds wel gewoon mee om de punten.”

Voor volgend jaar verwacht Hülkenberg samen met Force India de draad van eerder in dit seizoen weer op te pakken. “Ik denk niet dat we begin 2015 ineens races zullen winnen, maar hopelijk kunnen we wel weer flink wat punten pakken en een luis in de pels van de grote teams zijn.”