Force India heeft volgens Nico Hülkenberg een slag gemist in de ontwikkelingswedloop en moet ‘nu echt iets aan de auto doen’. In twee races tijd ook zal gebeuren, belooft het team haar coureur.

“We moeten echt wat aan de auto doen”, benadrukt Hülkenberg in gesprek met Auto, Motor und Sport. “McLaren was in Spa namelijk beter dan wij waren en wij zijn gewoon niet snel genoeg meer”, concludeert de Duitser.

“We zitten nu ook al drie maanden lang op hetzelfde niveau”, stipt hij aan. “We hebben in die tijd wel een update gebracht, maar hebben die daarna ook weer van de auto moeten halen”, zegt hij over het pakket met doorontwikkelingen dat niet werkte.

“Wat wij de laatste maanden qua doorontwikkeling hebben gedaan, is simpelweg niet goed genoeg”, vervolgt de coureur wiens team in de laatste vijf Grands Prix van de vierde naar de zesde plek is gezakt in het constructeurskampioenschap.

Goed nieuws voor Hülkenberg is dan ook dat hij het nog maar één race – in Monza – met de VJM07 in de huidige configuratie moet doen, want daarna – in Singapore – komt het team met een update-pakket dat vogens technisch directeur Andy Green aanzienlijk is.

“Het gaat om een nieuwe voorvleugel en een op aerodynamisch vlak compleet andere achterkant. We hopen daarmee te compenseren voor het verlies dat we met de vorige updates hebben geleden”, zo spreekt Green zijn coureur moed in.