Nico Hülkenberg was de enige Force India-coureur die Q3 wist te halen en kwam daarin op de negende plaats terecht. Sergio Pérez was door een hydraulisch probleem eerder klaar.

Na zijn eerste run in Q2 was het zodoende einde verhaal voor Pérez. “Zonder deze tegenslag had ik denk ik Q3 kunnen halen, dus het is jammer dat we met dit hydraulische probleem te maken kregen, temeer omdat we verder naar achteren staan dan nodig was geweest en inhalen hier een hels karwei is.”

“We zullen nu dan ook door middel van de strategie terrein goed moeten maken”, weet de Mexicaan, die er toch nog wel vertrouwen in heeft. Dit niet alleen omdat hij wel vaker een succes weet te maken van afwijkende strategieën, maar ook omdat Force India tijdens de vrije trainingen van vrijdag een goed tempo aan de dag wist te leggen tijdens de lange runs. Positief nieuws voor Pérez, die dertiende was, is verder dat hij bij voorbaat al een plaatsje opschuift omdat de voor hem gekwalificeerde Kevin Magnussen vanuit de pitsstraat start.

Hülkenberg
Nico Hülkenberg profiteert daar niet van, want hij stond sowieso al voor Magnussen doordat hij de negende tijd reed. “Ik denk dat we het, zeker gezien hoe stroef het ging in de slottraining, goed hebben gedaan in de kwalificatie”, stelt hij.

“We hadden geluk dat de wind draaide, want daar hadden we eerder veel last van, maar verder hebben we het goed aangepakt en de sessie slim ingedeeld”, vertelt de coureur die denkt om punten te kunnen vechten, waarbij hij zich eveneens baseert op de op vrijdag getoonde race pace en Force India’s bereidwilligheid om ‘flexibel te zijn met de strategie’.