Force India’s Nico Hülkenberg wil tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi de tiende plek in het coureurskampioenschap veiligstellen. De Duitser vecht onder meer met Max Verstappen om P10.

Hülkenberg staat momenteel tiende met 52 punten, maar dat zijn er slechts drie meer dan Max Verstappen en Romain Grosjean – die gedeeld elfde staan – er hebben. Alleen dit trio maakt realistischerwijs nog kans op P10, dus het gevecht daarom zal in Abu Dhabi een driestrijd worden.

“Als team hebben we ons al verzekerd van de vijfde plek bij de constructeurs, maar ik wil er in Abu Dhabi voor zorgen dat ikzelf in het rijdersklassement bij de beste tien eindig, dus er staat nog zeker wat op het spel”, verklaart Hülkenberg, die in 2013 en 2014 al eerder in de toptien eindigde.

Na een wat mindere reeks – met onder meer uitvalbeurten in Singapore, Rusland en Amerika – herpakte Hülkenberg zich met een zevende plek in Mexico en de zesde in Brazilië. Dat laatste moet in Abu Dhabi te herhalen zijn, verwacht hij: “Ik denk dat we er wel op kunnen mikken op eenzelfde niveau te presteren. Dit is over het algemeen ook een goed jaar geweest voor het team en ik denk dat we het verdienen dat op een mooie manier af te sluiten.”

Teamgenoot Sergio Pérez, met een totaal van 68 punten negende in het WK en praktisch zeker van een toptienklassering, hoopt daar uiteraard ook aan bij te dragen om zijn ‘waarschijnlijk beste jaar in de sport’ in stijl af te ronden. “Ik denk dat we over het potentieel beschikken om flink te scoren in Abu Dhabi en nadat de race in Brazilië voor mij op een teleurstelling uitdraaide, ben ik erop gebrand 2015 op een positieve noot af te sluiten.”