Na een goed optreden in Valencia wordt in Silverstone opnieuw veel verwacht van Force India. Maar volgens Nico Hülkenberg is een goed resultaat niet vanzelfsprekend.

Hülkenberg en teamgenoot Paul di Resta eindigden als vijfde en zevende in Valencia. Voor de komende race in Engeland staan opnieuw een aantal updates gepland. Toch benadrukt Hülkenberg dat dat niet automatisch een beter resultaat zal opleveren.

“Het zal hier moeilijker worden om het podium te halen”, zegt de Force India-coureur tegen Sky Sports. “Dit karakteristieken van dit circuit passen minder goed bij onze auto dan in Valencia het geval was. Maar we hebben nieuwe onderdelen, dus als we die aan de praat kunnen krijgen, behoort een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden.”

Voor Force India is het een thuisrace aangezien de fabriek op steenworp afstand van het circuit in Silverstone ligt. “Dat brengt geen extra druk met zich mee”, aldus Hülkenberg. “Het is wel wat drukker dan normaal. Maar dat heeft geen invloed op onze activiteiten op de baan. We doen ieder weekend ons best en dat zal hier niet anders zijn.”