Voor Force India is het weekend een Silverstone heel belangrijk, want het team brengt er een volledig vernieuwde versie van zijn auto. Nico Hülkenberg is tevreden met de update.

Hülkenberg eindigde beide trainingen in de top tien, en spreekt van een positieve dag. “Het was een soepele dag, zonder gedoe. Precies wat je nodig hebt als je zo’n upgrade meebrengt. We hebben lekker veel kunnen rijden.” Dat klopt: The Hulk legde 62 ronden af.

Het tempo was bovendien prima, vertelt de Duitser. “De snelheid zat er meteen goed in. Ik had gelijk een goed gevoel en dat is een bemoedigend teken.” En er is nog wel meer mogelijk, denkt Hülkenberg. “Er is met nieuwe onderdelen altijd een leercurve dus we moeten vanavond de data nog doornemen. Maar ik ben optimistisch.”

Pérez

Teamgenoot Sergio Pérez was met een twaalfde en een dertiende plaats iets langzamer, maar is desalniettemin ook vol lof over de verbeteringen aan de VJM08. “We kunnen tevreden zijn, want we hebben een goede start gemaakt met de vernieuwde auto. Ik heb het gevoel dat we een stap hebben gemaakt.”

Ook de Mexicaan moest even wennen aan zijn auto. “Het is altijd ingewikkeld om in twee sessies alle nieuwe onderdelen te leren kennen”, geeft hij toe. “Maar in de laatste run voelde ik me op mijn gemak, en dat is veelbelovend voor de race.”